Ideer til at offentliggøre graviditeten

Ideer til at offentliggøre graviditeten 3500 2336 Abel Spendabel

Måske har I lige været til nakkefoldsscanning eller en selvbetalt tidligt scanning og fået bekræftet, at den er god nok. Det kan også være, at I kun lige har opdaget de to gyldne streger. Under alle omstændigheder skal familien have det at vide – men hvordan? Her finder I en masse sjove og anderledes forslag til at fortælle familie og venner den store nyhed.

Lad storesøster eller bror vise det
Ifør et ældre barn en bluse med teksten ”Jeg skal være storebror/søster” eller ”Inde i min mors mave, ligger der en lille gave”. Det kan også være en hagesmæk med samme tekst – som eventuelt kan bruges på en hund, hvis det er familiens eneste barn.

Et digt i ramme
Lav et digt og sæt i en ramme. Teksten kan for eksempel være:

Du kan ej med det samme
Få fyldet til denne ramme
Men til (indsæt måned) næste år
Du et dugfrisk billede får
For storken den vil komme
Inden (vinteren/sommeren) er omme

Invitationer til fødselsdag
Køb eller lav nogle fine fødselsdagsinvitationer med teksten:

Kære (den nye titel f.eks. bedstemor)

Det vil glæde mig og mine forældre at se dig til min første fødselsdag
ca. d. (terminsdato) på (sygehusets adresse).

Kærlig hilsen
Os alle 3

Krus med titler

Køb de klassiske krus fra isenkræmmerne med titler som ”mormor” og ”faster” og pak ind til den nærmeste familie.

Til facebook

Når den nærmeste familie har fået besked om graviditeten, vil I måske også gerne fortælle den øvrige omgangskreds om det. En mulighed er selvfølgelig at gøre det via facebook, hvor hele netværket er samlet på ét sted.

Forslag 1:
Maven vokser
Babyen gror
Til (indsæt måned)
Skal vi være far og mor

Forslag 2:
Et billede af den kommende far, der meget koncentreret læser i bogen ”Du skal være far – og du har 40 uger til at fatte det”.

Forslag 3:
Et billede af fars sko, mors sko og et par nye små babysko.

Forslag 4:
Der går mange vandrehistorier om, at gravide kvinder får en ustyrlig trang til syltede agurker under graviditeten. Derfor kan I købe et par glas (eller 10) og sætte i køleskabet, der selvfølgelig er tømt for alt andet. Tag et billede, læg det op, og se om nogen fanger budskabet.

Forslag 5:
Et billede af henholdsvis den kommende fars og kommende mors mave, hvor der står ”baby” på mors og ”beer” på fars.

Forslag 6:
Et billede af tre playstation controllere, hvor der står ”player 1” ved den første, ”player 2” ved den anden og ”loading…” ved den tredje.

Forslag 7:
Den kommende far, der står med to store poser isterninger efterfulgt af moren, der danner et hjerte med sine hænder på maven (ice, ice, baby).

Ideer til at offentliggøre babys køn

Efter misdannelsesscanningen eller en selvbetalt kønsscanning, får I at vide, om det er en lille dreng eller en lille pige, der svømmer rundt inde i maven. Det skal familien selvfølgelig også have at vide. Derfor får du her et par forslag til at fortælle om barnets køn.

Fortæl det med en lækker kage

Inviter familien på kaffe og kage. Lad farven på indholdet af kagen afsløre barnets køn. Bliver det en dreng, er cremen lyseblå, bliver det en pige, er cremen selvfølgelig lyserød.

Gør det til en konkurrence

Er I en konkurrencelysten familie? Så lav en konkurrence ud af det. Måske kan I kombinere kønnet med længde og vægt, og vinderen får en præmie.

Storken kommer

Vil I gerne offentliggøre kønnet på facebook eller andre sociale medier, kan I finde en helt masse billeder på nettet, hvor en stork kommer flyvende med enten en pige eller en dreng.

Inviter familien med

Hvis I endnu ikke kender kønnet, men har besluttet jer for at booke en kønsscanning, kan I overveje at invitere familien med til scanningen, og derved opleve deres umiddelbare reaktion. Derudover vil det for mange forælde og søskende betyde meget at få lov at opleve – især hvis det er familiens første barn i den nye generation.