Gør dit barn en tjeneste – køb økologisk tøj

Gør dit barn en tjeneste – køb økologisk tøj 3500 2333 Abel Spendabel

Din baby fortjener kun det bedste – er det ikke rigtigt? Ofte kigger vi som forældre meget på børnenes legetøj og mad – det skal leve op til alle sikkerhedsstandarder, og maden skal så vidt muligt være økologisk og uden sprøjtemidler eller andre sundhedsskadelige stoffer. Måske tænker du ikke over det, men det er faktisk mindst lige så vigtigt at købe noget ordentligt tøj. Børnene har tøjet i berøring med deres hud konstant, og de kommer ofte til at sutte på dele af tøjet, når de når den alder, hvor alting skal i munden. Miljøstyrelsens skriver, at der bruges et halvt kilo kemikalier til at producere en t-shirt. Og der kan sidde rester tilbage når tøjet lander i butikken. Miljøstyrelsen anbefaler derfor, at du altid køber miljømærkede tøj, når du køber nyt.

Behøver ikke vaskes inden brug

At tøjet er økologisk betyder samtidig, at du ikke behøver vaske det inden brug, som det ellers anbefales med tøj til de små for at udskille blandt andet overskydende farvestoffer. Det er super praktisk. Står du for eksempel på en ekstra kold dag, hvor du endnu ikke har taget vintertøjet i brug, kan du give en ny og ubrugt body af merinould på inderst for en god temperatur. Gylper din baby på vej ud af døren, kan du også sagtens tage den nye bomuldsbody i brug med det samme.

Økologisk bomuld til børn

Tøjet af bomuld hos Abel Spendabel er her på siden er 100% økologisk. Det økologiske bomuldstøj består af bomuldsfibre, hvilket i praksis betyder, at tøjet holder både pasform og farve ekstra godt. Du står altså ikke pludselig med en kedelig, forvasket body, eller et par bukser der efter vask er krøbet i længden. Derudover er alt bomuldstøjet GOTS certificeret, som betyder, at det er godt for miljøet gennem hele produktionen, og at materialet er helt uden sundhedsskadelige stoffer.

Vaskeanvisning til økologisk bomuld

Tøjet af økologisk bomuld bør vaskes ved 30 grader med brug af koldtvandsvaskepulver. På den måde bliver det rent og holder længere. Tøjet har bedst af ikke at blive tørretumblet

Økologisk merinould til børn

Tøjet af merinould her på siden er også 100% økologisk. Merinould egner sig rigtig godt til de mindste, da det regulerer kropstemperaturen i både varme og kulde. Det kan små børn have svært ved selv, hvilket resulterer i, at de nemt sveder om sommeren og fryser om vinteren. Det problem er undgået med merinould. Sammenlignet med andet uldtøj, består merinould af mindre og tyndere fibre, så tøjet ikke kradser på den sarte baby- og børnehud. Tværtimod føles det blødt og lækkert.

Tøj af merinould kan bruges på alle tider af døgnet. Det anbefales blandt andet til:

  • at sove i. Så temperaturen reguleres, også selvom dit barn sover ude i barnevognen eller får sparket dynen af om natten.
  • at bruge som undertøj. For meget tøj hæmmer den motoriske udfoldelse. Derfor er en body af merinould inderst god til at holde på varmen, så ikke der behøves for meget overtøj.
  • at lege i. Merinould absorberer fugt fem gange så godt som bomuld. Det gælder blandt andet vand, savl og sved. Det hjælper også med at holde dit barn rask, da kulde og fugt kan medvirke til forkølelse.

Vaskeanvisning til økologisk merinould

Som med det meste andet uld anbefales håndvask. Et uldprogram på vaskemaskinen kan til nød bruges. Tøjet bør ikke tørretumbles.